Velkuan alue Naantalissa muodostuu 300 saaresta, joista yhdeksällä (Teersalo, Palva, Velkuanmaa, Lailuoto, Talosmeri, Salavainen (Raissiluoto ja Vähämaa), Munninmaa) on ympärivuotista asutusta. Täällä voit tutustua Velkuan palveluihin ja tapahtumiin. Majoitus, ruokapaikat, nähtävyydet, ulkoilureitit, tietoa veneilijöille ja kalastajille, kartat sekä bussien ja alusten aikataulut — kaikki yhdessä paikassa. Sivuja päivittävät ja ylläpitävät yhdistyksen vapaaehtoiset. Seuraathan myös Facebook-sivujamme, siellä tarjoamme ajankohtaisinta tietoa kylältä. Jos et ole Facebookissa, uutiset nousevat esille myös tämän sivuston etusivulle.

Meritaistelusta muisteloihin

Ennen vuoden 2009 alussa toteutunutta kuntaliitosta Naantalin kanssa Velkua oli 258 asukkaallaan eräs maamme pienimmistä kunnista. Seudun historiaan voit tutustua paikallisten muisteloiden ja suojeluskunnan asiakirjojen kautta. Suomen sodassa vuonna 1808 Velkuaa järisytti Palvan meritaistelu.

Saaristolaisyhdistys tarjoaa

Tämän palvelun tarjoaa Velkuan saaristolaisyhdistys ry. Jos huomaat puutteita, haluat täydentää tietoja tai antaa muuta palautetta, otathan yhteyttä.

Voit tukea yhdistystämme liittymällä jäseneksi ja osallistumalla toimintaan. Aktiivista väkeä tarvitaan aina! Tutustu myös myyntituotteisiimme.