Veneilijät ja kalastus

Velkuan alueella on kaksi vierasvenesatamaa, Teersalossa ja Velkuanmaalla. Molemmissa on tarjolla veneilijän kaipaamat peruspalvelut peseytymisestä ruokailuun, minkä lisäksi lähistöllä on muita palveluita.

Teersalosta on lossiyhteys Palvan saareen ja sieltä edelleen Velkuanmaalle. Yhteysaluksella pääsee muillekin pääsaarille. Kulkuyhteydet-sivulta näet reitit ja aikataulut, palveluhakemistosta kaikkien yritysten yhteystiedot. Kartat auttavat alueen hahmottamisessa. Ulkoilureitit-sivuille on koottu paikallisten suosimien ulkoilureittien karttoja sekä vinkkejä näköalapaikoista ja nähtävyyksistä eri saarilla. Matkailijoita neuvoo Visit Naantali.

VELKUAN VIERASVENESATAMA

Teersalo
www.oldsmuggler.fi
(02) 2525 888, 045 6352 800

Velkuan vierasvenesatamassa Teersalossa on 40 venepaikkaa matkailijoille ja 50 mökkiläisille. Sataman palveluihin kuuluvat Wanha Salakuljettaja -ravintolan lisäksi suihku, sauna ja WC. Välittömässä läheisyydessä on myös jätepiste.

Rannassa veneen laskupaikka. Ravintola Rantaklubin yhteydessä polttoainemyynti ja pieni päivittäistavarakauppa. Palvelukeskus Kummelissa on kirjasto, Naantalin kaupungin palvelupiste jossa myös posti ja terveyspalveluita. Lähistöllä myös Entisöintiverstas Metz.

Velkuan vierasvenesatama ja ravintola Wanha Salakuljettaja. © Wanha Salakuljettaja


VAIHELAN VIERASVENESATAMA

 Velkuanmaa

Hotelli puh. 040 7377 240, ravintola (myös saunavaraukset) 044 7377 623
www.vaihela.fi

Saaristohotelli Vaihelan vierasvenesatamassa Velkuanmaalla on n. 25 venepaikkaa. Vaihelan yhteydessä toimivassa satamassa on kaksi saunaa, suihku- ja wc-tilat, jätepiste, grillipaikka sekä septityhjennyspiste, sekä noin kolmen kilometrin pituinen luontopolku. Saaristohotelli Vaihelassa on 11  kahden hengen huonetta, ravintola ja oma viinikellari.

Ateljee Leposkan myymälä noin kilometrin päässä Vaihelasta tarjoaa yksilöllisiä tuotteita lahjaksi tai kotiin. Tilauksesta myös liikelahjat halutulla kuvituksella.

Vaihelan vierasvenesatama. © Vaihelan kievari


VELKUAN KALAVEDET MAANKUULUJA

Velkuan kalastajaseura ry yhdistää paikallisia kalastajia, oli ulottuvuus ammattikalastus tai vapaa-ajan kalastus.  Samoin Airiston-Velkuan kalastusalueen sivuilta löytyy kalastajia kiinnostavaa tietoa.