Sinervon omistus -yleisötilaisuus Teersalossa torstaina 24.4.

Naantalin kaupunki on tarjonnut Velkuan saaristolaisyhdistykselle mahdollisuuden ostaa Sinervon kiinteistö. Kaupunki pyytää vastausta esitykseen 15.5.2014 mennessä. Saaristolaisyhdistyksen hallitus on käsitellyt asiaa 26.3.2014 ja esittelee suunnitelman kaikille asiasta kiinnostuneille velkualaisille yhdistyksille, yrityksille ja yksityisille tahoille.

Suunnitelma perustuu siihen, että muodostetaan laajapohjainen paikallisten yhdistysten, yrittäjien ja asiasta kiinnostuneiden yksityishenkilöiden omistama kiinteistöosakeyhtiö tai vaihtoehtoisesti osuuskunta, joka hallinnoi vastaisuudessa taloa. Osakkeen tai osuusmaksun tulee olla sellainen, että mahdollisimman monen on mahdollisuus merkitä osake tai osuusmaksu. Yhtiöjärjestyksen ja sitä täydentävän osakassopimuksen avulla lisäksi turvataan se, että talo on vastaisuudessa yleishyödyllisessä käytössä. Saaristolaisyhdistyksen hallitus on valmistautunut esittämään vuosikokoukselle, että yhdistys osallistuisi yhtenä osakkeenmerkitsijänä hankkeeseen.

Kiinteistöstä aiheutuu sekä kertaluonteisia, että jatkuvaluonteisia kuluja. Kauppahinta on kertaluonteinen, muutos- ja korjaustyöt ovat ajoittaisia ja jatkuvaluonteisia ovat hoitokulut kuten lämmitys, vesi, vakuutukset huoltotyöt yms. Kauppahinta katettaisiin osakemerkinnän kautta saadulla osakepääomalla ja korjaus- ja muutostöihin on mahdollista saada erilaisia kertaluontoisia avustuksia. Haasteellisin osa on säännölliset hoitokulut. Osa niistä voitaneen kattaa kiinteistössä olevan asuinhuoneiston vuokratuotoilla.

Tilaisuus on Sinervolla 24.4.2014 alkaen kello 18.00. Kiinteistöön tutustuminen, suunnitelman esittely ja periaatepäätös sen viemisestä täytäntöön tulisi tehdä tuolloin.

Nyt on aika viedä puheet tekojen tasolle. Mahdollisimman monen osallistuminen on erittäin toivottua. Mikäli olet estynyt niin voit välittää kannanottosi allekirjoittaneelle soittaen tai sähköpostilla.

 

Lisätietoja

Puheenjohtaja
Jouni Riekki
Velkuan saaristolaisyhdistys ry
0500 828 304
jouni.riekki@velkua.fi